Alleen Trots Haarlem zag vanaf het allereerste begin in dat Domus plus op Nieuweweg geen goed idee was. Dit omdat wij de bewoners en wijkraad daar goed kennen. Sommige andere partijen zagen later gelukkig ook het licht, helaas bleef de overgrote meerderheid blind en doof en maakte de verkeerde keuzes voor Domus plus en Skaeve Huse.

========================================

Stemwijzer Haarlemse Gemeenteraadsverkiezingen 2022 

Wij, werkgroep en bewoners van Haarlem Oost, hebben vooruit kijkend naar de Haarlemse gemeenteraadsverkiezingen (14-15-16 maart) ruim 5000 stemwijzer flyers verspreid. Ook zijn er spandoeken geplaatst in het weiland gelegen aan de Fuikvaartweg en Nieuweweg verwijzend naar de gemeenteraadverkiezingen. 

Met deze actie hopen wij een anders samengestelde gemeenteraad te kunnen krijgen, aangezien de huidige coalitie naar onze mening op een zeer “ondemocratische wijze” te werk is gegaan, zonder de daar wonende bewoners daarbij te betrekken. Denk daarbij aan de gekozen locaties voor de (wel noodzakelijke) voorzieningen Domus+ en Skaeve Huse, alsmede aan de activiteiten rond het Anton Pieckhofje. 

Bij de vorige verkiezingen werden verkiezingsbeloften gedaan door coalitie partijen zoals Groen Links en D66 “niet te zullen bouwen in de Groende Zoom”. Deze beloften werden direct na deze verkiezingen in maart 2018 al verbroken. Gewoonweg kiezersbedrog. Wij hopen met het verspreiden en plaatsen van de stemwijzer een handvat aan te reiken, waardoor een afgewogen keuze kan worden gemaakt, welke meer aansluit bij het “transparante en democratische proces” met echte participatie van de inwoners van Haarlem. Op onze flyer en spandoeken vermelden wij, welke partijen echt naar de samenleving hebben geluisterd en welke niet. 

Zie daarvoor ook de resultaten van een enquête onder de politieke partijen, te downloaden via de website van de wijkraad: www.parkwijk-zuiderpolder.nl Op bijgaande foto staan enkele leden van de werkgroep samen met Frans Smit van OP Haarlem en Sander van den Raadt van Trots Haarlem bij de spandoeken. 

Ga vooral stemmen op 14, 15 of 16 maart en maak een bewuste keuze. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking! 

Met vriendelijke groet, 
Werkgroep en Wijkraad Parkwijk-Zuiderpolder-Penningsveer

https://drive.google.com/file/d/1mTgvmd1ahMbQccEV0960HRv-qH0a_v1q/view

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *