Beperk de financiële aderlating voor bewoners van gemeente Haarlem door de bedragen van de gemeentelijke lasten te bevriezen. Hiervoor pleit Trots Haarlem. De partij is een petitie gestart om de wens kracht bij te zetten.  

 

Nu de tarieven voor gas, brandstof en elektriciteit maar blijven stijgen, moet de gemeente in actie komen om de Haarlemmers enigszins te ontzien. Dat vindt Trots Haarlem. De partij pleit voor bevriezing van gemeentelijke lasten zoals de OZB, parkeerkosten en afvalstoffenheffing.  

 

“Het liefst zien we de bedragen zelfs omlaag gaan”, stelt Sander van den Raadt van Trots Haarlem. “Maar bevriezen is wel het minste wat de gemeente kan doen. Mensen kunnen niet eindeloos de rekening blijven betalen van de huidige krankzinnige prijsstijgingen.”

Trots Haarlem vreest dat er meerdere Haarlemmers & Spaarndammers problemen zullen krijgen met het betalen van de rekening waardoor vervoersarmoede en energiearmoede bij deze mensen dreigt.  

 

Met bevriezing van de gemeentelijk lasten wil Trots Haarlem de pijn iets verzachten. De partij wil dat de gemeente hiermee een deel van de rekening draagt en gaat dit voorstel bij de nieuwe coalitie aankaarten. 

 

Trots Haarlem roept Haarlemmers & Spaarndammers op de petitie te tekenen via link naar petitie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *