Een van onze kandidaten, Elvira Stroosnijder- Ter Horst, is (mede-)oprichtster van dit prachtige initiatief. Ga vooral eens langs, de koffie staat klaar! Lijst 7 – nummer 8

———————————————————- 

https://www.paleisnoord.nl/ – informatie van de website:

Een kleine, maar fijne plek om te bezoeken. Snuffelen in onze kringloopwinkel, op uw gemak een kopje koffie/thee nuttigen en gezellig een praatje maken!

[email protected] | Generaal Spoorlaan 8 | 2025NB Haarlem | Tel: 023 – 5766351

U kunt onze kleine organisatie met een groot streven op verschillende manieren steunen. U kunt ons ook financieel ondersteunen maar niet iedereen heeft dit tot zijn beschikking. Doneer daarom i.p.v. gelden, bijvoorbeeld uw overbodige huisraad, hobbyartikelen, textiel of (opknap)fiets… Wij komen het GRATIS bij u ophalen en zijn er reuze blij mee.

Hiermee draagt u niet alleen automatisch bij aan ons multi-generationele project “samen voor elkaar!” (beleven, delen, leren, doen) voor jong en oud, maar tevens ook aan het bewuster omgaan met afval en onze directe leefomgeving. Een sociale omgeving waar niemand alleen hoeft te zijn, waar we klaarstaan voor en met elkaar! En met TROTS kunnen roepen “Hier wordt u gehoord en gezien en kunt u op hulp van de buurtbewoners rekenen als het nodig is”!

De stichting

In oktober hebben wij Stichting Paleis Noord opgericht. Onze ideeën zijn samen gekomen en beginnen nu vaste vormen aan te nemen binnen het doel van de stichting. Omdat wij ieder ons eigen vakgebied en interesse hebben, kunnen wij onze krachten bundelen en er als een team een samenhangend geheel van bouwen. Het verbinden van mensen die het nodig hebben te ondersteunen en te begeleiden, naar regulier werk of naar een opleiding dat past bij hen.

Doelstelling

Om jongeren en jonggehandicapten en etnische groepen te helpen, die thuis met een uitkering zitten weer aan t werkproces te betrekken. Doordat veel jongeren geen werk hebben dreigen zei in handen te vallen van allerlei verleidingen om op t slechte pad te gaan zo kunnen wij hun aan een baan helpen voordat afglijden. Doordat wij een kringloop stichting zijn kunnen de jongeren aan de slag met t opknappen van meubels opknappen en schilders werkzaamheden timmerwerkzaamheden metselwerkzaamheden kasten. Een werkplaats maken voor fietsen reparatie, met een goede begeleiding en ook workshops geven , ook zullen er meubels tafels en diverse kleine klussen bij mensen thuis voor opknapbeurten worden geleverd door particulieren.

De koffie staat klaar

Bij Stichting Paleis Noord kunt u altijd langskomen. Wij bieden verschillende dingen aan die u hier kunt doen. U kunt bijvoorbeeld gewoon langskomen voor een leuk/goed/fijn gesprek. Maar ook organiseren wij een boekenclub of helpen wij u bijvoorbeeld met het opstellen van een curriculum vitae, pc problemen of het leren omgaan met social media. Verder kunt u ook gebruik maken van ons gratis wifi.

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *