Trots Haarlem fractievoorzitter Sander van den Raadt vraagt zich af waarom de herbenoeming van Jos Wienen vervroegd moet worden en wil als nieuwe burgemeester een donkere vrouw uit de lhbti+ gemeenschap.

Sinds 1357 kent Haarlem burgemeesters, bijna 100 verschillende burgemeesters

Stuk voor stuk blanke mannen, slechts 1 keer een vrouw (1985). Dit terwijl deze coalitie geen moment ongemoeid laat om het belang van diversiteit te benadrukken. Zelfs nieuwe ambtenaren worden hierop aangenomen, de hoogste ambtenaar kennelijk niet en dat is hypocriet.

Afgelopen nacht, als een dief in de nacht en achter gesloten deuren, werd de herbenoeming van burgemeester Jos Wienen bekonkeld in de gemeenteraad.

Dit terwijl de eerste periode van 6 jaar voor Wienen pas afloopt in september 2022.

Raar vindt Van den Raadt, die zich al eerder afvroeg waarom deze benoeming zoveel maanden vervroegd werd. Onbevestigd kreeg hij te horen dat het op verzoek van de CvK was, zodat de herverkiezing van de burgemeester geen “verkiezings-dingetje” zou kunnen worden. Van den Raadt heeft nu vragen gesteld om te controleren of dit verhaal klopt.

“Wat natuurlijk het beste zou zijn is dat wij als bevolking zelf onze burgemeester kunnen kiezen. Tot die tijd is het heel raar dat een oude raad beslist met welke burgemeester de NIEUWE raad opgezadeld zit voor zes jaar, als die zijn tweede termijn helemaal volmaakt natuurlijk.

Voor een huidige raad en vooral voor huidige coalitiepartijen, die te pas en te onpas beweren voor diversiteit te zijn, zou DIT het ideale moment zijn! Trots Haarlem wil daarom jos Wienen bedanken voor de mooie tijd en als nieuwe burgemeester een donkere vrouw uit de LHBTI+ gemeenschap.

Na al die eeuwen aan rijen en rijen burgemeesters met hoge hoed is Haarlem wel klaar voor iets geheel fris en vernieuwends

Sander van den Raadt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *