09 FEB ’22 – VERKIEZINGSDEBATTEN 1/6: HET GROTE VERKEERSDEBAT

HET GROTE VERKEERSDEBAT:  bereikbaarheid, doorstroming, parkeren en stallen, fietsroutes etc.

Onze Jac, dé 30km-man!                         

Op woensdag 9 februari werd het debat ‘mobiliteit’ gehouden in de Pletterij met onze Jacques Amand, dé 30km-man.

ROVER specialiste Sanne van Galen heeft voor TROTS Haarlem weer een geweldige mobiliteitsparagraaf geschreven, binnenkort te lezen in ons partijprogramma.

Gratis parkeren in je wijk
TROTS Haarlem wil niet dat overal betaald parkeren wordt ingevoerd, wat al jarenlang en nog steeds de hardnekkige wens van het college GroenLinks, PvdA D66 en CDA is. Wij willen dat je altijd gratis parkeert in je eigen wijk. Verder moeten er, net als in Amsterdam, meer P+R garages komen in een ring rond de stad, waarna je, als je het openbaar vervoer gebruikt, voor 1 euro parkeert. We wachten overigens nog steeds op de 2 beloofde P+R garages van de GroenLinks-wethouder van het vorige 19 punten parkeerplan uit 2018.

Referendum
Trots heeft een referendumvoorstel gedaan om de bewoners van Haarlem te laten beslissen over of elke wijk betaald parkeren moest worden, máár ….  ALLE (ja, u leest het goed) partijen waren tegen. Tot zover dus de participatie van de bewoners……. bij andere partijen in Haarlem.

Test gratis OV 65+
Trots st

elt voor een test te starten waarbij het openbaar vervoer voor 65+ gratis wordt. Er is al genoeg vervoersarmoede in onze gemeente. Een mooie test of een radicaal andere aanpak echt leidt tot een meer en beter bereikbare stad en waar de tweedeling tussen arm en rijk kleiner wordt.

30km zones
Uiteraard is Jacques Amand (uit naam van Trots) vóór de raadsbreed afgesproken 30km binnenwegen, waar de ontsluitingswegen voor de doorstroming 50km blijven.

Kijk hier de live stream van het debat terug: https://www.pletterij.nl/event/09-feb-22-verkiezingsdebatten-1-6-het-grote-verkeersdebat/

Wij horen graag hoe de inwoners van Haarlem tegen de mobiliteit van en vervoer binnen en rond Haarlem aankijken, wij willen weten waar het (letterlijk) knelt en wat uw ideeën zijn om tot oplossingen te komen. We vernemen uw gedachten graag via een mail naar [email protected]. Via dit e-mailadres kunt u ook gerichte vragen stellen aan onze raadsleden: Sander van den Raadt, Jacques Amand en Ibrahim Yerden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *