Stadhuis nog beter beveiligd

TROTS Haarlem heeft met succes gepleit voor nog meer veiligheidsmaatregelen bij het stadhuis in Haarlem.

“De beveiliging is er, maar dat is alleen als de burgemeester in het pand is. Voor de rest kun je er gewoon naar binnen lopen”, aldus Sander van den Raadt tegen NH Nieuws. “Ik zeg: beveilig het ook als hij niet in het pand is. Het is nu gewoon open huis.”

Er zijn nu aangescherpte maatregelen in een brief van het griffiebureau aangekondigd aan de gemeenteraad.De maatregelen zijn in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) genomen in het kader van de beveiliging van de burgemeester. De burgemeester, Jos Wienen, is meerdere malen bedreigd. Wienen is al enige tijd ondergedoken.

TROTS Haarlem dat er structureel beter wordt gekeken naar de beveiliging van stadhuizen in heel Nederland. “In Utrecht was er van de week ook al een incident. Genoeg reden dus om meer te beveiligen.”

Spread the word. Share this post!