Over Ons

Trotsje de leeuw

In Nederland kennen we een democratisch gekozen Bestuur. Maar wat is die democratie waard als een groot deel van de bevolking op geen enkele wijze betrokken wordt bij de besluiten die de partij na de verkiezingen neemt?

Volksvertegenwoordigers gaan één keer per vier jaar naar de burger toe en doen de burger een waslijst aan beloftes. Beloftes die zij vaak onmogelijk waar kunnen maken. Vervolgens worden de inwoners van Haarlem vier jaar lang genegeerd. Het niet nakomen van beloftes wordt verstopt in vaag taalgebruik en de Haarlemmer wordt buitenspel gezet.

Gevolg is dat inwoners van Haarlem teleurgesteld raken in de werking van de democratie en steeds meer afhaken. Dat zie je terug doordat een groot deel van de bevolking bijvoorbeeld niet stemt of geen gebruik maakt van haar rechten (inspraak). Mensen vinden van alles van de politiek, maar zien geen goede mogelijkheid om daar echt iets mee te doen.

In Haarlem is er behoefte aan het herstel van de democratie en daarmee van de betrokkenheid van de inwoners van de stad. TROTS Haarlem heeft de overtuiging, dat meer betrokken inwoners leidt tot betere besluitvorming en een betere basis voor een maatschappij waarin het prettig wonen is.

Het team van TROTS Haarlem bestaat uit:

Fractievoorzitter tevens Gemeenteraadslid – Sander van den Raadt
Gemeenteraadslid – Jacques Amand
En een team fractieassistenten en vrijwilligers