Reb Bull voetbal in Haarlem

Red Bull is momenteel niet actief op zoek naar een voetbalclub in Nederland. Trots Haarlem start juist wel actief talloze acties en gesprekken om voetbal naar Haarlem te halen en Red Bull te overtuigen.

“Red Bull geeft je vleugels, maar kortwiekt voetbal dromen, dat was de eerste gedachte die in me opkwam” zegt Sander van den Raadt, voorman van Trots Haarlem, nadat hij het antwoord las van Red Bull. Eerder had de directeur van Red Bull aangegeven dat ze graag een voetbalclub in Nederland wilden starten, waarna het raadslid direct in de pen was geklommen en Haarlem had gepromoot als ideale kandidaat voor een voetbalclub van de energy drank gigant.

“Ondanks dat het binnen onze sportstrategie zou passen, zijn we op dit moment niet actief op zoek naar een Nederlandse voetbalclub. Mocht dit in de toekomst veranderen – en daarbij aan uw mooie club denken – dan zullen we zeker contact opnemen”. Luid het officiële antwoord van Red Bull nu, nadat de directeur slechts weken geleden schijnbaar het tegenovergestelde aankondigde.

“Ik weet niet precies wat er is gebeurt sinds de enthousiaste mededeling van Red Bull en dit antwoord nu dat ze momenteel NIET actief op zoek zijn naar een club. Misschien is het interview van de directeur toen verkeerd overgekomen? Of kwam de frisdrankgigant achter de regels van de KNVB? Wie het weet mag het zeggen, ik voelde al wel een beetje nattigheid toen bleek dat de originele berichtgeving op de Red Bull site plots was verwijderd”.

Verdrietig nieuws is het wel, maar we gaan zeker niet bij de pakken neer zitten. Het lichtpuntje in het antwoord van Redbull is dat ze spreken over het MOMENTEEL niet ACTIEF op zoek zijn naar een club. Dat kan dus veranderen en dat ze zeggen zelf ook. Trots Haarlem gaat er dus gewoon 200% bovenop zitten. De opgezette Facebook pagina Red Bull Haarlem haalde in een hele korte tijd meer dan 400 likes, dat geeft ons, Trots Haarlem, vleugels!

We pakken het sportief op: Red Bull laat in meerdere takken van sport zien dat het van uitdagingen houdt en niet bij tegenslag opgeeft. Zo is Trots Haarlem ook, dus we dagen Red Bull alvast uit voor een benefietwedstrijd tussen Haarlem spelers (oud en nieuw) en een Red Bull team. De opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren. Half mei hebben we een gesprek met deze stichting die enthousiast reageerde op ons plan en graag haar medewerking wil verlenen.

Nog een keer een topper in het stadion van Haarlem om oude tijden te laten herleven en te testen of er toekomstmuziek zit in een betaalde voetbalclub in Haarlem.

“Een bomvol stadion zal een duidelijk signaal afgeven aan Red Bull om voor Haarlem te kiezen als zij wel de kicksen in Nederland willen aantrekken. Ik zie oud spelers als Edward Metgot of Ruud Gullit al meespelen of de aftrap verrichten”. De toekomst/jeugd wordt dan vertegenwoordigd door spelers van FC Haarlem Kennemerland. Ook hier gaan we half mei mee in gesprek.

Met de stichting HFC Haarlem gaan we rond die tijd het beroemde shirt van de oudste voetbalclub van Nederland naar het hoofdkantoor van Red Bull Nederland brengen. We nodigen alle pers uit om ons te vergezellen. Een persbericht hierover volgt nog. Tevens staat er ook een gesprek gepland op 10 mei met een vastgoedbedrijf dat interesse heeft in een stadion in Haarlem.

De kleine (1 zetel) lokale politieke partij Trots Haarlem heeft dus zeker niet stil gezeten want het lanceert ook nog een petitie die pleit voor de terugkeer van betaald voetbal in Haarlem.

Van den Raadt:” We roepen de burgemeester op zijn ambassadeur functie van de stad Haarlem in te zetten, om terugkeer van het voetbal te bevorderen zoveel waar mogelijk”. We vliegen deze kans op betaald voetbal in Haarlem op alle mogelijke manieren aan, zodat de kans om te scoren het grootst is en het in ieder geval niet aan de inzet van Trots Haarlem heeft gelegen.

We roepen alle sportieve fans in Haarlem op om de Facebook pagina’s Red Bull Haarlem en Trots Haarlem te volgen en te liken voor het laatste nieuws. Creatieve ideeën zijn van harte welkom.

Contact via sandervandenraadt@yahoo.com of via Albert Keevel: 0640734513